August 23, 2010

Income with Nuffnang



Just nak kongsi perkara nie..tgk ramai blogger kat luar sana ada wat entry pasal benda ni..:)..Hari ni rasa nak bukak web nuffnang nak tgk brape byk dah duit kat dalam tu...masuk je terus klik kat earnings..hehe..terpamparlah RM60.50..sikit je..tapi ok lah...Ada jugak hasil dari blogging ni..:)Ermm..tapi sebenarnya still tak tau nak wat pe...nak cashout kan ke or nak biar die makin bertambah..masih berfikir lagi ni...


Ermm..rasanya tak cashout kot duit ni..biar die membiak dulu..tak rasa nak pakai duit lagi..hehe..apa2 hal pun..thank cik NUff...

27 comments:

Fyzal said...

biar je dulu bro..jgn cash out lagi.

::fatihahanapi:: said...

sejak b'blog samp skang sy nye nufnang cam tak function je..hu3..hasil pon stil tak dapat..sangat sedih n sgt jeles ngan kamu..

MuJE said...

wow! ni hasil lama mane ney?

laksamana said...

Jangan apa kata Cash out bagi kat laksamana..bulan baik niii..hahhahha

Derus said...

tulah..rasanya mmg xnak cash out lagi..tunggu biar byk dulu..

fatihahanapi: ye ke..saya dapat hasil ni pun sbb blogwalking je..kalau biar mcm tu tak bergerak jgk kot..rezeki agaknya..

Derus said...

MuJE : ni hasil keje utk sebulan lebih...
laksama : bahagi separuh aci..hehe..

mcm mana lah nak reply comment mmbr ni..layout ni xde reply msg la..huhu

Bo the Nerd said...

Nasihat saya, akhir bulan ni cashout. Simpan dalam Nuffnang pun bkn dapat dividen pun. Baik simpan kat ASB ke apa ke.

Satu lagi,jgn cashout awal bulan sbb Nuffnang hanya process payment pada akhir bulan aje. 30 days procesing time.

So, kalau cashout akhir bulan ni, boleh dapat awal bulan Oktober.

Lps tu, target tiap2 bulan cashout. Lagi banyak BE boleh dapat kalau cashout selalu.

-Bo's 2 cents-

www.boisanerd.blogspot.com

alinac lover said...

saya nyer rm49.56 ..hehe..lg sket...xpe..bg beranak dulu..hahhaa

MuJE said...

wow! gud job! saya sebulan baru x sampai 10 hengget...hehe

aibaks said...

alhamdulillah..banyak pendapatan derus tapi nuff.. jeles gak sbb income da lebih rm50..

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan 14

lama rasa tak singgah sini rindu nak baca2 blog nie..

angah kagum ngan aibat sebab sudi gak kuarkan pic siap tak padam lagi yg lain2 semua letak tapi padamkan amount.. kan....

Derus said...

ish..hehe..biasa je angah..sbb sikit kot..klu byk takut jgk nak letak..hehe..orang yang tutup tu mesti byk sgt income die..:)

MuJE said...

wah... tenkiu brader Bo the Nerd, info berguna jugak tu... betol gak, simpan dalam tu bkn dpt dividen kan..tapi BE x penah2 dapat lagi ney...huhu

Derus said...

tu lah MuJE..ok jgk nasihat tu..tgg akhir bulan ni mst ada pertambahan pendapatan..terus cashout..mana tau dapat BE plak..hehe..tak pernah dapat jgk ni..huhu

MuJE said...

owhhh... 60 hengget ni x pernah dpt BE ekh? salut2..he3 alaaaa.. nak BE! plis nuffnang! nak beli DSLR(haha.. angan-angan tingggi gile!)

Derus said...

betul bro..sekali pun xdaaa..huhuhu..blogwalking byk2 je..ish..DSLR tu pun impian aku jgk tu...:)

MuJE said...

tula... ni baru seminggu jalan-jalan.. nak branding nama blog..hehe tu arr.. nikon d3000, tunggu aku!

Derus said...

ye ke..gud luck bro..hehe

GaDis CoMeL said...

jelesnya org lain dah boleh cash out..huhu.

Derus said...

hehe..rezeki ramadhan kot gadiscomel..dapat byk ni sbb kawan2 blogger yg visit blog..:)

Dark Half said...

woww..kira byk jugak income utk sebulan lebih. aku lepas 3 bulan baru nmpak amount camni.gud luck:)

Pinky Pixie said...

sy sgt jeles! wakaka
sy punye rm10 je.. sedih lorr..

CikLilyPutih said...

simpan pun ok...

Derus said...

rugi kalau simpan ciklilyputih..en bo the nerd ckp kalau cashout lepas ni senang BE nak lekat..hehehe.

yanmie said...

hikhik cashout je blh beli duit raya, nuff skrg nie silap sikit je dia mesti nk tolak duit..dh baca kt mana2 blog dh ada yg duit kena tolak walupun x madukan nuffnang dan x klik2.

hikhik tp akak x cashout lg..kikiki

bardboo said...

wah, best2..tp smpn dl lg bgs..nnt skali kuar br sedap nak blanje..hehe...

jum baca entry terbaru bARdbOO:
Outdoor 13 Jun 2010
Anak Kecil Itu tak Mengerti
Bersedekah amalan mulia, jum join

Faizal said...

Saya punya baru 50sen,haha!

Post a Comment