August 27, 2010

World without TM, Maxis, Digi, Celcom and other's

Apakah yang akan berlaku kalau xde engineer kat dunia ni kan..tentu mcm zaman batu dulu..xde teknologi..tapi zaman batu ok je hidup kan..hehehe..post aku kali ni ada kaitan juga dengan teknologi. Tajuk saja je buat gempak sikit..:)

Macam ni lah yang akan jadi..ermm..guna tali boleh dengar getaran suara tu ek..:)
Dan...macam mana lah agaknya handset yang dikeluarkan..mesti handset-handset yang berjenama akan mengeluarkan product yang bagus seperti handset di bawah..

*


*
sumber dari Yahoo Fun


Canggih jgk kan brand nie..hehe..nama pun ok jgk tu..


p/s: kita patut bersyukur dengan zaman sekarang..semua kemudahan ada..tp ada yang menyalahgunakan teknologi-teknologi ini.

17 comments:

::aien:: said...

haha kiut apa berhubung gune benda tu. Tp org jauh2 kem salam je la kan heh heh :)

Malek Ku said...

naseblah ada engineer..lol

najib said...

pandai buat photoshop.salam perkenalan

fathiah said...

skunk lau hidup tanpa teknologi ibarat katak d bwh tempurung. huhu. so,just follow trend terkini. huhu. ke arah yg baik je tau. :)

Pinky Pixie said...

haha. ok kot gune menda tu. sbb org dulu2 boleh idup kan. kuikui

Aidi-Safuan said...

hahahaha... smart ar tuh. tapi penuh ar kat rumah ngan tin kosong tuh sebab 1 contact number boleh guna 1 tin jer. :P

Derus said...

tu lah...kalau satu rumah ramai ahli keluarga nmpk gaya nya byklah tin..hehehe

M a W a D D a H said...

teringat dulu pernah try buat cara yg mcm nie...

terer tak?..hehe

A.B.U said...

mcm menarik...gile gempak kalu dpt pakai..mesti org jeles owh...haha

Derus said...

tu lah..tp rasanya asal kejadian telefon pun pasal benda nie kan..hehe..:)

Ninja Biker said...

kadang2 ada handphone rasa menyusahkan..kadang2 kalo takder pun menyusahkan

shaa bonitaa said...

dgn teknologi ni yg jauh pon rase dekat kan..huu~

BD Fabregas said...

engineer pn buat kajian berdasarkan telefon tin ni..

ASaDa RyutaRo said...

klu takde hp canggih2 skrg, benda ni la yg kita nmpak canggih. hahaha.. cam sungguh terhad je jarak penggunaan.. =P

Derus said...

@ninja Biker : tu lah..dulu xde handphone ok je kan..

Derus said...

@BD Fabregas : mcm mana diorg blh terfikir ek..dari kajian getaran tali tu terhasil lah telefon skrg ni...dah semakin canggih hinggakan penggunaan fiber optic..

Derus said...

@asada RyutaRo : kemodenan zaman semakin meningkat..:)

Post a Comment