September 6, 2010

My First Buffered Earnings

Salam, just nak share ngan rakan-rakan pasal benda nie..:) Hari ni buka blog banyak kali pun ada je satu iklan ni yang melekat. Refresh pun tak hilang-hilang, so terfikir adakah aku dapat BE (Buffered Earnings) buat pertama kalinya. Cepat-cepat buka web Nuffnang dan tgk kat earnings dan ni lah hasilnya..


Yes, ni lah my first BE. Celcom XPAX Reload and Win. Rasa bersyukur sangat dan teruja juga, maklumlah kali pertama dapat benda ni. Thank cik Nuffnang sebab bagi BE ni. Rasa semangat sikit nak berblogging..:)Walaupun sikit tapi tetap menjadi penaik semangat aku.

Kat sini aku nak ucapkan berbanyak kepada rakan-rakan blogger yang aku pernah singgah dan baca entri macam mana nak dapatkan BE. Jadi aku ikut satu persatu apa yang rakan-rakan blogger nyatakan didalam blog diorang.

  1. Selalu update blog at least 1 post perday. Macam ni blog kita akan nampak sentiasa active.
  2. Selalu update survey dekat blog manager di web Nuffnang. Apa yang rakan-rakan blogger cakap berdasarkan survey tersebut advertisor akan memaparkan iklan yang sesuai untuk blog kita.
  3. Selalu berblogwalking untuk menaikkan traffic kat blog kita. So, plus blog yang diupdate hari dan traffic yang ok..insyaallah akan ada iklan yang melekat.
p/s : Thank cik Nuff. Sekarang rasa makin bersemangat...:)

16 comments:

cik tomyam said...

nuffnang saya tak naek2 pong?
huhu

t.t

MuJE said...

arghhhh.... ini tidak adil. nak jugak BE! anyway, congrats!

ain said...

saya akan cuba ikut saranan awak tu mana tau kan...he3....berangan jer.....

Derus said...

rezeki raya kot..hehe..kira duit raya dari cik Nuff..:)

myzul said...

alhamdulillah rezeki utk Raya ni..tahniah

cikmay said...

wahhh bestnyer.tahniah yerkkk.............nak jugakkk.........!!!

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pun dapat gak BE celcom....tq for tips..sama2 lah kite ye

AngahSayang2314 said...

wah... rezeki bulan ramadhan la.. tak pe la ok apa... tahniahhhhh

Rina (◕‿◕)✿ said...

nak jugak nuffnang :(

Azmi said...

tahniah3....

pawaka19 said...

leceh juga nak update tiap2 ari

New Entry "Kalaulah Raya Sekarang Macam Dahulu"

darkbatman said...

bestnye dpt be..kaye2..heeee

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

ala..jelesnye..serius! en.nuffnang..nak la jugak BE...huhuhu..

insyaAllah,nak praktikkan jugak tips yg u bagi..anyway,thanks and tahniah la ye! :)

F33Z~Hafizah~ said...

wahh bestnyerr....maklumlah sy budak baru blajar..follower pon ade berapa kerat..tak aktif sgt belog2 niy..pe kate korg try lawat blog sy pulak..heheheh...by the way...blog anda memang layak dpt BE...tahniah... :)

KAK AYA said...

bestnya...harap saya pun berpeluang untuk dapt BE mcm tu...

sabree hussin said...

erm saya punye BE tak gerak pun, macam tu je. Boring pulak nak tengok. by the way, macam mana nak dapatkan pagerank 2 macam blog ni? susah tak

Post a Comment