October 16, 2011

New Zealand ke final Rugby World Cup 2011

New Zealand menewaskan Australia pada pusingan separuh akhir di Auckland dan seterusnya akan bertembung Perancis untuk penentuan juara tahun ini. New Zealand mendominasi perlawanan tersebut dan menang 20 - 6. Australia gagal manfaatkan kelebihan bermain di gelanggang sendiri dan ini pasti mengecewakan mereka.

Sebelum itu, Perancis terlebih dahulu melayakkan diri ke pusingan akhir apabila menang tipis ke atas Wales 9 - 8. Australia dan Wales akan bertemu untuk penentuan tempat ke 3 dan k2 4 pada 21 Oktober 2011 ini. Manakala perlawanan akhir pula akan berlangsung pada 23 Oktober 2011.


p/s: Bila Malaysia blh msk world rugby..Jepun pun layak masuk kejohanan ni..:)

16 comments:

FaKArePa!n said...

Jauh lagi perjalanan Malaysia dalam sukan ragbi ni.. saiz badan mnjadi faktor utama y mghalang Malaysia utk bersaing dgn diorang semua ni..Jepun masuk WC pon klh semua prlawanan Group..

Lizz said...

Malaysia belum lagi untuk ragbi ni. sikit2lah kot.now bola sepak dah ok skit dari dulu.weeee

Cerita Sensasi said...

good luck to New Zealand ;) Malaysia akan menyusul 1 hari nanti.hahahaha

puanbee said...

Jepun dengan malaysia jepun lagi maju kan.. org malaysia kena ubah cara makan bg badan besaq2 sikit baru leh masuk ragbi

akubiomed said...

Tidak sangka pasukan Australia tewas dengan All Black

Derus said...

@FaKArePa!n:betul jgk tu..tapi Jepun dikenali dunia..

Derus said...

@Lizz:ermm..bola sepak dah ok..entahlah..kadang2 ok kadang2 x...huhu..

Derus said...

@ceritasensasi: harap2 betul lah Malaysia akan maju lebih jauh dlm sukan terkemuka dunia...:)

Derus said...

@Puanbee:tu lah..ni asyik makan nasi lemak n roti canai je..hehe

Derus said...

@Akubiomed:ermm..tapi rasanya New Zealand lagi kuat dari Australia..

kak ina kl said...

tak suka tenguk ragbi sebab cara permainan yang kasar.

tehr said...

malaysia/
lambat lagi la nampaknya
perlu ubah pemakanan untuk dapatkan saiz badan yang sesuai
baru la boleh main ragbi

Denaihati said...

InsyaAllah 1 hari nanti.

Jai said...

Org malaysia kalau masuk ragbi ni, mau kena lanyak cam sardin je sebab ukuran badan..hu3

Derus said...

@denaihati : amin

Derus said...

@Jai:hehe..mgkn jgk tu..mesti melambung diorg nnt..:)

Post a Comment