October 3, 2011

Jalan-jalan Di Bukit Tinggi, Pahang

Sebelum ni pernah dengar dan lihat dalam internet pasal Bukit Tinggi ni..macam-macam cerita ada..ada yang menyatakan pusat peranginan bukit tinggi ni macam bercuti di luar negara. So, terdetik juga hari nak pergi sana. Plan punya plan akhirnya berjaya juga sampai sana. Jadi memang benar seperti yang dinyatakan oleh pelawat-pelawat sebelum ini. Tapi cuaca disana tak lah sejuk sangat..rasanya dalam 24 or 25 darjah celcius.

Tempat yang menarik..first2 kena pegi Colmar Tropicale. Struktur banguan kat sana ala-ala overseas..:)Banyak pusat-pusat hiburan yang pengunjung boleh nikmati di 'pekan' ini. Selain Colmar Tropicale, bukit tinggi juga ada tempat-tempat untuk dikunjungi seperti The Japanese Village, The Rabbit Park dan Botanical Garden. Tapi aku sempat pergi the rabbit park je..sehari je duduk sana..:)Macam-macam lagi benda boleh buat kat sana..tapi x sempat nak rasa semua..:)








Di ladang arnab.





 p/s : ok lah jugak pegi sana..kalau pegi 2 hari dan tido kat sana baru best kot...:)








18 comments:

madammondoq said...

macam teringin nak holiday kat sana.. tp org kata takde papa kat situ.. tp tengok u citer mcm ok je..

Derus said...

ok je sebenarnya...lain org lain pandangan kan...:)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

macam best je :)

Derus said...

boleh tahan jgk lah..tapi x berapa sejuk mcm genting...:)

hanaahmad said...

dulu masa study. habis je exam final year terus jln2 kat sini. tangkap gmbr mmg cntik. cuma tak sejuk sgt. :)

Denaihati said...

gambar atas (no. 1, 2, 3 n 4) mcm kat oversea. Kena pergi musim hujan baru sejuk skit, x pun waktu malam.

anjung maya said...

menarik landskap tempat ni bro..

Hishyamuddin said...

menariknya..nak pergi lah nanti..

Derus said...

@denaihati: skrg ni musim hujan..blh pegi blk..:)
@anjungmaya: mmg menarik..yg penting kena pergi sekali...:)
@hanaahmad: a'ah kan..x sejuk sgt..normal je..

Queen Cumy said...

bestnyaa tempat ni , mmg mcm btol2 kt lua negara la :)

akubiomed said...

Saya pernah bermalam disana memang terasa macam di negara Perancis. Saya suka kolam yang ada 2 angsa

alexa yussida said...

xpenah g ag..hihi..tgu ble blik nti la..insyaAllah:)

Derus said...

@queen cumy : a'ah kan..ada lah jgk perasaan tu...:)

Derus said...

@akubiomed : ermm..kena tempah hotel awal2 nmpk gayanya..nak jgk bermalam kat sana..:)

Jericho said...

Alamak, cantik sangat tempat tu.. macam obersee.. Ni kena lawat juga ni..

noornazuha said...

agak2 iklan enchanter tuh buat kat sini ke or mmg europe ek?ehehe..just wonder

Derus said...

@jericho : a'ah..mesti kena lawat...:)

Derus said...

@noornazuha: bolih jadi jugak...:)

Post a Comment