October 12, 2011

Bola Euro 2012

Pengeluar bola - Adidas menyatakan mereka telah mencipta bola baru untuk kegunaan di pusingan akhir EURO 2012. Mereka menjelaskan bola terbaru ini bergerak lebih pantas berbanding bola yang digunakan pada Piala Dunia di Afrika Selatan iaitu Jabulani. Ini akan menyebabkan pergerakkan bola sukar diramal jadi kebarangkalian untuk penjaga gol melepaskan gol akan bertambah. Adidas menyatakan mereke sengaja mencipta bola ini dengan harapan untuk melihat banyak gol pada pusingan akhir EURO 2012 ini. Ermm..mungkin strategi untuk menjadikan perlawanan nnt lebih menarik..berbalas gol...!!Nama bola ini akan diumumkan olih Adidas pada 3 Disember ini di Kiev.

Harapan di Euro 2012 ini, England akan menang..Tapi macam tahun selepasnya walaupun dibarisi pemain handalan England tetap kecundang..

Gambar kat bawah ni bukan bola terbaru adidas..Ni bola Jabulani

.
(sumber : Jabulani)

10 comments:

SoLy SoLicious said...

rajin kan depa design tuk perlawanan2 baru

akubiomed said...

Nampak gaya penjaga gol terpaksa bekerja keras untuk menyelamat gawang dari dibolosi gol

puanbee said...

bola pun ade kepantasanya ye mcm model henpon lak..

Kujie said...

Masa Word Cup 2006 kat German, ada student M'sia kat sana balik sini hadiahkan Kak Jie bola - ada lambang England

Derus said...

@solysolicious : mst kena ada design baru..nnt xde income...:)

Derus said...

@akubiomed: penjaga gol mesti berdebar bila striker rembat bola...

Derus said...

@puanbee: tu lah..model henpon plak makin canggih..

Derus said...

@kujie : untungnya kak nie...:)dapat bola free...:)

IxoR@ said...

musim makan bola, tido bola ke ni...

hehehehe....

kak ina kl said...

tak minat bolalah x pandai nak komen....bukit tinggi ni tak pernah gi lagi walau pun tak jauh.

Post a Comment